Last news in Fakti

26 Януари, 2016 06:15 2 080 6

Бежанец, спасен от принцеса Даяна, иска убежище в Англия

  • англия-
  • принцеса даяна-
  • бежанец

Арнауд Уамбо в момента е в Германия

Бежанец, спасен от принцеса Даяна, иска убежище в Англия - 1
Снимка: БТА/AP

Камерунец, чийто живот е бил спасен, благодарение на принцеса Даяна, сега иска убежище във Великобритания, съобщи „Сън“.

Арнауд Уамбо е бил 7-годишен, когато преди 20 години е претърпял сърдечна трансплантация в Лондон. Операцията е била уредена благодарение на принцеса Даяна, която на няколко пъти е разговаряла с момчето. Неговата история пък стана медийна сензация на Острова.

Впоследствие момчето се връща в Камерун, след като получава хиляди паунда помощи. През 2014 г. обаче той решава да се върне в Европа. Взима пари на заем от своето семейство и чрез трафиканти на хора успява да стигне до Германия.

„Ако принцеса Даяна беше жива, щеше да ме прибере във Великобритания. Още пазя нейна снимка. Наричам я мамо. Платих на трафиканти да ме прекарат през Нигер. След това платих на други, за да стигна до Алжир. Прекарах повечето време в багажника на ван. Полицаи ни спираха на няколко пъти. Всички те са корумпирани. Плащахме на всички. Скоро парите свършиха и трябваше отново да звънна в къщи за помощ. Чичо ми беше бесен. Аз обаче бях много гладен. Ядях от кофите. Трябваше да се справя“, заявява Уамбо.

В крайна сметка той успява да стигне до Германия през август. Сега живее в комфортна стая с плазмен телевизор в град Стайненброн. Арнауд получава по 500 евро месечна помощ, след като се е регистрирал като бежанец. В момента той има три мобилни телефона, но твърди, че в Германия не му харесва. Най-основната причина е езика. Той е получил безплатен тримесечен курс, но не е успял да го усвои.

„Може да остана блокиран тук с години. Искам хората в Англия да знаят, че още съм жив. Срещнах се с принцеса Даяна няколко пъти. Тя беше толкова мила. Не можах да повярвам, като разбрах, че е починала. Надявах се, че ще поддържаме връзка. Сърцето ми бе разбито. Все още не мога да повярвам. Мечтата ми е да стигна до Англия“, допълва Уамбо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фак0

    3 0 Отговор
    безплатна квартира и 500 евро-нека му на сача да му мислим ние с минималните
  • 2 Бай Хой

    1 1 Отговор
    Е това е ! Изял парите, които получил и решил,че по-добре ще е да отиде в държава, където ще получава мъни доживот. Че даже не му харесвало в Германия. И не можал да научи немски- е как да го научи като трябва да се полагат усилия, а не само да се лежи под дървото и да чака да падне банана. Сигурно в Англия социалната помощ е повече и затова напира да иде там.
  • 3 jp power

    1 0 Отговор
    Да се смееш ли да ревеш ли....ама де да беше само той такъв примат. Това ще да са новите европейци. Вече сме под негърски АПАРТЕЙД
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    ТРЪГВАМ ЗА ГЕРМАНИЯ ОЩЕ СЕГА С ФАЛШИВ СИРИЙСКИ ПАСПОРТ - ЩЕ СИ СЕДЯ ПО ЦЯЛ ДЕН ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРА БЕЗ ДА БАЧКАМ НИЩО ,ЩЕ МЕ ХРАНЯТ БЕЗПЛАТНО И ЩЕ МИ ДАВАТ ПО 1000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ЗА К..ВИ ! ТОВА Е ПОДИГРАВКА С ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ОПЪВАЩ ЦЯЛ МЕСЕЦ ЗА 500-600 ЛЕВА ЗАПЛАТА А ОНЕЗИ ЦИ.АНИ НЕ СИ МЪРДАТ ПРЪСТТА И ВЗИМАТ ПОВЕЧЕ ! ОТ УТРЕ И АЗ СЪМ ЕМИГРАНТ НЕ МЕ Е.Е !

    Коментиран от #5

  • 5 мухаха

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Алоооо, къде отиваш ти беее. Знаеш ли какви качества се изискват да си бежанец. Да седиш по цял ден и нищо да не правиш, да си тъп, черен, грозен и неграмотен. Брада една педя имаш ли, ми килимче да си праскаш главата по 100 пъти на ден. то и 20 000 евро трябва, айфон , ти как я мислиш тая работа. те нашите цигани не могат да се преборят с таз конкуренция, ти си тръгнал. Тез бежанци, са развивали тия качества с ВЕКОВЕ. А ти какво можеш? Да работиш от сутрин до вечер за 500 лв. и да си плащаш сам сметките, ааааа така не става.
  • 6 хаха

    0 0 Отговор
    Приятел, ти си бял българин - не можеш да си бежанец. Бежанци са само тъпи, грозни и миризливи араби или негри. Нямаш късмет!
Новини по държави: