Отидете към основна версия

3 271 5

Турският хеликоптер в Гърция искал да кацне в България

  • турция-
  • хеликоптер-
  • гърция

Мистерията около кацналия в гръцкия град Александруполис турски боен хеликоптер Кобра се задълбочават, съобщават гръцките медии.

Адвокатът на осемте турски войници Василики Маринаки разкри, че първоначално те са искали да се приземят в България, но липсата на достатъчно гориво, ги принудило да ползват пистата в Александруполис.

От своя страна проправителственият турски вестник „Стар“ писа, че кацналите в Гърция турски военни са били част от екипа на превратаджиите, който е опитал да убие Ердоган в хотела му в Мармарис. Всички осем военни са служители на елитна част от жандармерията за борба с тероризма, уточнява в. „Стар“.

Както е известно Ердоган успя да се размине с няколко минути с опита за покушение в Мармарис. След провала на операцията единият хеликоптер бяга в Гърция, а другият каца в Турция и се предава на верните на Доган сили.

Военните от втория екип са основните свидетели на турското искане за екстрадирането на кацналия в Александруполис екипаж.

Междувременно турският посланик в Атина Керим Урас предупреди, че отказът от екстрадирането на военните ще има непредвидими последици за двустранните отношения.

В четвъртък съдът в Александруполис трябва да се събере отново, за да започне да гледа делото по екстрадирането на осемте военни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: