Last news in Fakti

21 Юли, 2016 15:33 11 968 5

Код „оранжево“ за гръцката армия

  • гърция-
  • армия-
  • оранжево-
  • тревога-
  • турция-
  • хеликоптери

Гръцка военна техника и персонал са разположени в Егейско море

Код „оранжево“ за гръцката армия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Гръцкото министерство на отбраната  вдигна своето състояние на готовност до ниво оранжево, в опит да се избегне второ „приземяване“ на турски военнослужещи, участвали в проваления преврат, съобщи Newsbg.eu.

Гръцка военна техника и персонал са разположени в Егейско море и над въздушното пространство, за да наблюдават всички подозрителни движения. Шест AH-64 Apache хеликоптера, две Super Puma, специална командос бойна единица и голям брой кораби на ВМС са на бойна нога, за да се предотврати навлизането на повече турски военнослужещи, които искат да преминат в Гърция. Така, като осемте дезертьори, които поискаха политическо убежище в събота след кацане в северния град Александруполис.

Шест военни хеликоптера Apache бяха разположени на островите  Лерос, Кос и  Родос. Министерството на отбраната не е потвърдило тези движения, но военна техника е била отново дислоцирана в района на Додеканезите.

Турските военни хеликоптери вече летяха над международни води в Егейско море, в близост до гръцкия остров Сими, близо до турският западен бряг цялата нощ в сряда, търсейки собствени бегълци-участници в преврата. Информацията, че две турски лодки направили опит от Турция до остров Сими. се превърна в червен сигнал за гръцката страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чобански

    0 0 Отговор
    Всички козируват на Ердогана, щях да кажа "ла.ат" ама ми се стори много просташко тип "съвременен български простак", та както казвах всички "подкрепят" Ер-доганката, и няма как, турската армия е най многобройната в света след американската, а пък и много добре въоръжена, то за туй и Владо клекна

    Коментиран от #3, #4

  • 2 тошибиян

    0 0 Отговор
    пред сатаните си4ко бледнее и 4исленост и въоражение хахааа
  • 3 НекЪФ пич

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чобански":

    В грешка си :) Най - много са Китайците около 4млн. в мирно време :)
  • 4 бай знай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чобански":

    Ако не броим Русия, в Европа им е най-голяма армията! В света не са дори в 5-та! Може би се бъркаш за натовските армии, че са след САЩ, НО забравяш, че Русия, Китай, Сев. Корея, Индия, Пакистан, Южна Корея не са в НАТО!
  • 5 дядо Поп

    0 0 Отговор
    при наличието на ядрено оръжие числеността на армията е без значение.....................
Новини по държави: