Last news in Fakti

20 Юли, 2016 10:14 6 878 10

Лукс, пари и корупция зад фамилията Ердоган

  • ердоган-
  • власт-
  • пари-
  • корупция-
  • турция

Работната зона на турския президент се състои от шест огромни приемни и овален кабинет

Лукс, пари и корупция зад фамилията Ердоган - 1
Снимка: АП/БТА

Лукс, пари и бизнес прозират зад фамилията Ердоган, разкрива в. „Дейли мейл“. Връх на разточителството е резиденцията Ак Сарай (Белият дворец) е разположени на 210 000 кв.м.

Задължителен „атрибут” за подобен дворец е противобомбеният бункер, както и специални зони за защита при нападение от химическо оръжие и подземни тунели. Инвестицията надхвърля €600 млн.

Работната зона на турския президент се състои от шест огромни приемни и овален кабинет. Всичко е много добре шумоизолирано, както е използвана и най-модерната защита срещу подслушване.

За Ак Сарай са купувани копринените позлатени тапети по €2400 за ролка до €45 000 за всяка от двойните врати в палата. Сумата за близо 900-те врати набъбва на над €31 млн.. Само за покриване на подовете на площ от 35 000 кв. м килимите са пръснати  €8,5 млн. .

Съпругата на Ердоган – Емине Ердоган, майка на четири деца, не се отказва от шикозни тоалети и чанти. Миналия октомври заради нея затвориха цял мол в Брюксел, докато напазарува за 2000 евро в бутик на “Лоншам”.

Във Варшава също вилня по пазара за антики и пръсна 45 000 евро. Нейният съпруг ѝ припява, че главната мисия на жената е да бъде най-вече майка и да ражда много деца.

Естествено да седи в кухнята и да се грижи за семейството.

Емине спазва тази заръка. Тя все пак си угажда с бял чай за €1800 за килограм, който пие от скъп порцелан за близо €300 за чашката.

Сп. „Форбс“ припомня, че 62-годишният Ердоган се радва на състояние от над €250 млн.

Преди време в. „Билд“ публикува разследване за състоянието на децата на Ердоган. В. „Билд“ коментира оставката на премиера на Ахмет Давутоглу и възможността за довереното лице на президента - неговият зет Берат Албайрак, който е министър на енергетиката, да стане премиер.

Албайрак е женен за най-голямата дъщеря на Ердоган и се е превърнал в „най-здравата част от клана на турския държавен глава“.

Синът на Ердоган - Ахмет, който е в бизнеса с морските превози, се радва на богатство на около $80 млн.

Синовете на Ердоган - Ахмет и Билал – имат 5 вили в Истанбул за €6 млн.

През февруари италианската прокуратура започна разследване срещу Билал Ердоган по обвинение за пране на пари. Основание станаха твърденията на избягалия във Франция турски бизнесмен Хакан Хузан, че Ердоган – младши разполага с голяма сума пари, която е получена от търговия с петрол с терористични организации.

През декември 2015 г. сирийският министър на информацията Омран аз Зоуби заяви, че транспортната компания на Билал Ердоган се занимава с превозването на нефт, добит от терористични организации.

Самият Ердоган пък печели едва €50 000 годишно, припомня в. „Билд“, коментирайки странното забогатяване на децата на държавния глава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТО стоян деса

    0 2 Отговор
    И в. „Дейли мейл“е плтен от Путин--путиноиди.Ма немогат така да пишат за моят идол-за бащицата на турската и световна демокрация.Кремъл си отмъщава за сваленият СУ......РублаДДДжии и ушанки
  • 2 бббббб

    0 3 Отговор
    Той бил диктатор и крадец!А,нашите какви са???Обраха цялата ни държава и нация.Но,на ли са западни подлоги са най-демократичните и скъпоценни за САЩ.
  • 3 ГОСТ 3

    1 1 Отговор
    Много български турци, както ги наричахме, както и много българи сега се възхищават от това колко било хубаво в Турция. Ами да заминават за там. Аз не искам турски хубосии в България. Макар, че съм в неведение какво ще стане с България след като всичките й пари се взимат по различни начини и се изнасят в чужбина? Ще се върнат ли в България, па макар и от крадците, ще направят ли красиви градовете и селата така, както е красива природата й.
    А Турция не ме интересува! ! !
  • 4 Dios

    2 0 Отговор
    НАЛИ ЗНАЕТЕ , ЧЕ ВСЯКО НАЧАЛО ИМА И КРАЙ ... А , КРАЯТ МУ СЕ ВИЖДА ... ПОДОБЕН , ДА НЕ КАЖЕМ СЪЩИЯТ КАТО НА ФАМИЛИЯ ... ЧАУШЕСКУ ... И ТАМ ИМАШЕ ЗЛАТНИ КРАНОВЕ В БАНЯТА И ЗЛАТНИ КАЗАНЧЕТА И ТОАЛЕТНИ И ХЛАДИЛНИЦИ В ТОАЛЕТНАТА И КАКВО ЛИ НЕ ... ТАКА БЕШЕ И БИВШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА УКРАЙНА ВИКТОР ЯНУКОВИЧ ... С ПАЛАТИ И ГАРАЖ С ВСЯКАКВИ АВТОМОБИЛИ ЗА МИЛИОНИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ ...
  • 5 раптър

    0 2 Отговор
    А защо никой не коментира парите на Костов, Борисов, Софиянски, Плевнелиев, те как са направени . Или това са кражби на правил ните хора и те не се коментират? Досега не се ли знаеше, че Ердоган е престъпно богат? Или се вадят компромати само когато съответните управляващи не слушкат Кравария?Аман от щатско порно , затова Плевнелиев е като наа кан и е готов дУкрайна нещо да кажетеа плюе ,като му наредят и когото му наредят! А за Пешо Пора на Украйна нещо да кажете!!
    Зомбирани българи , събудете се иде референдум , да ги изметем тия , като обаче оставят в България награбеното! И след това втори етап - швейцарски модел- референдумна демокрация! Всичко друго е порно и фалш!!!
  • 6 раптър

    0 2 Отговор
    А защо никой не коментира парите на Костов, Борисов, Софиянски, Плевнелиев, те как са направени . Или това са кражби на правил ните хора и те не се коментират? Досега не се ли знаеше, че Ердоган е престъпно богат? Или се вадят компромати само когато съответните управляващи не слушкат Кравария?Аман от щатско порно , затова Плевнелиев е като наа кан и е готов да плюе ,когато му наредят и когото му наредят! А за Пешо Пора на Украйна нещо да кажете!!
    Зомбирани българи , събудете се иде референдум , да ги изметем тия , като обаче оставят в България награбеното! И след това втори етап - швейцарски модел- референдумна демокрация! Всичко друго е порно и фалш

    Коментиран от #10

  • 7 Монго

    1 3 Отговор
    Този подмина султаните! Една стара турска притча-един султан си поръчал сарай с 1000 прозорци (бин пенджерлер). Уста башито-баш майстора, демек архитекта, построил сарай с 999 прозореца с риск да загуби главата си, че не изпълнил султанската заръка. На въпроса на султана защо не е направил "бин пенджерлер", архитекта отговорил, че 999 прозорци е по-благозвучно от 1000. И когато поетите възхваляват двореца му с 999 прозорци,ще е по-лирично. И отървал главата си. На турски 999 е "докуз юс доксан докуз".
  • 8 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    2 0 Отговор
    Е че и ние си ги имаме такива!Някой да е видял Малък Тошо да работи нещо ,а какъв "скромен"живот води???
  • 9 90863

    1 0 Отговор
    ЩОМ ГО ИЗКАТ ТУРЦИТЕ ДА СИ ТЪРПЯТ БОЯ
  • 10 144

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "раптър":

    Скоро бойко по е би ти ви каза че заплатата му била малка и иска да е поне 10к, изпълнението му беше направо за оскар ако не поне за брадчет му аскер.
Новини по държави: