20 Юли, 2016 12:33 3 235 5

Турският хеликоптер в Гърция искал да кацне в България

  • турция-
  • хеликоптер-
  • гърция
Турският хеликоптер в Гърция искал да кацне в България - 1

Мистерията около кацналия в гръцкия град Александруполис турски боен хеликоптер Кобра се задълбочават, съобщават гръцките медии.

Адвокатът на осемте турски войници Василики Маринаки разкри, че първоначално те са искали да се приземят в България, но липсата на достатъчно гориво, ги принудило да ползват пистата в Александруполис.

От своя страна проправителственият турски вестник „Стар“ писа, че кацналите в Гърция турски военни са били част от екипа на превратаджиите, който е опитал да убие Ердоган в хотела му в Мармарис. Всички осем военни са служители на елитна част от жандармерията за борба с тероризма, уточнява в. „Стар“.

Както е известно Ердоган успя да се размине с няколко минути с опита за покушение в Мармарис. След провала на операцията единият хеликоптер бяга в Гърция, а другият каца в Турция и се предава на верните на Доган сили.

Военните от втория екип са основните свидетели на турското искане за екстрадирането на кацналия в Александруполис екипаж.

Междувременно турският посланик в Атина Керим Урас предупреди, че отказът от екстрадирането на военните ще има непредвидими последици за двустранните отношения.

В четвъртък съдът в Александруполис трябва да се събере отново, за да започне да гледа делото по екстрадирането на осемте военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 турският посланик

    2 0 Отговор
    Те ако бяха кацнали в България, нашите политици веднага щяха да ги качат обратно и да ги предадат
  • 2 Goro Lafchi

    1 2 Отговор
    " а другият каца в Турция и се предава на верните на Доган сили."
    Само не намесвайте нашия Доган, нека дае Ердоган, че да не стане политически проблем. Пък ако бяха кацнали в България, Боко щеше да се изпоти трижди на килимчето в...Анкара.
  • 3 НГК

    3 0 Отговор
    Как Кобра с 8 войници бе Венци....пак пишете набързо без да мислите хванато от тук от там. Кобра е едноместен или двуместен атакуващ хелихоптер. Пристигнали са с Блек Хоук,а не с Кобрал

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "НГК":

    Може да са висяли отстрани, знаеш ли ги. Кобрата вози максимум до двама, но според журналистите може да са били 22 насядали на опашката.
    А верните на "Доган" сили - е няма такава глупост.
  • 5 Morgoth

    1 2 Отговор
    Не е ясно. Нашите щяха да идат да питат какво да правят в американското посолство, а те за сега не заемат твърда позиция, така че и при нас най-вероятно щеше да се замота работата.
    Но по-добре, че не им е стигнало горивото, защото са горещ картоф.
Новини по държави: