Отидете към основна версия

1 821 9

Унгария ще брани преследваните християни

  • унгария-
  • християни-
  • преследвани-
  • служба-
  • орбан

Християни са преследвани в 81 страни

Снимка: БТА/ AP

Унгарското правителство стана първото, което създаде специално звено за защита на преследваните християни в Близкия изток и Европа. Ходът е безпрецедентен, посочва Frontpage Mag.

„Днес християнството се превърна в най-преследваната религия. От петима души, убити по религиозни причини, четирима са християни“, заяви Золтан Балог, министър по човешките ресурси.

Той добави, че в 81 страни в световен мащаб християните са преследвани. 200 милиони живеят в зони, в които има дискриминация срещу тях.

Службата ще помага на християни, станали жертва на насилие. Премиерът Виктор Орбан нееднократно е заявявал, че Европейският съюз първо трябва да помогне на християните, а след това на мюсюлманите, идващи в Европа.

„Ако наистина искаме да помогнем, трябва да помогнем там, където е истинският проблем. Трябва да помогнем на християните преди на мюсюлманите“, заяви министър-председателят на Унгария.

Той е един от хардлайнерите в европейския политически елит, критикуващи действията на ЕС по отношение приема на бежанци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: