Отидете към основна версия

2 469 20

Говориш арабски - изритват те от самолета (видео)

  • самолет-
  • арабски-
  • видео блогър-
  • адам салех-
  • delta airlines-
  • американец-
  • лондон

Известен американски видео блогър бил свален от полет на Delta Airlines от Лондон за Ню Йорк

Социалните мрежи пламнаха от разгорещени дискусии и гневни коментари, след като хиляди потребители изразиха възмущението си от случилото се на борда на самолет на американската авиокомпания Delta Airlines.

Известният американски видео блогър от арабски произход Адам Салех е бил изхвърлен от самолет на авиопревозвача, защото разговарял по телефона с майка си на арабски.

По-рано днес Салех написа в Туитър: "Аз бях изхвърлен от самолета, защото говорех различен език. И това се случва през 2016. Delta Airlines!"

Той публикува и видео от инцидента, което до момента е било споделено повече от 400 000 пъти. Текстът към публикацията гласи: "Ние бяхме изритани от самолет на Delta Airlines, защото говорех на арабски с майка ми по телефона и с моя приятел Слим..."

В клипа ясно, че вижда и чува как нюйоркчанинът се обръща към един от пасажерите в самолета: "Аз казах една дума (на арабски) и ти заяви, че се чувстваш неудобно?"

Пред Би Би Си американският видео блогър разказа, че още разговарял по телефона, когато бил помолен да слезе от полета Лондон — Ню Йорк.

"Една дама изкрещя: "Какво казва той?" и след това каза, че се почувствала неудобно. Капитанът дойде и попита какво се е случило. Бях толкова отвратен. Ето защо заснех видеото, в което ме молят да напусна самолета", разказва Салех.

"След като слязохме ни беше обяснено, че причината да бъдем свалени от полета е, че съм бил шумен. Не можеш да изриташ някого само защото е шумен!", коментира възмутено видео блогърът.

Неговият приятел Слим Албахер, който също е бил помолен да напусне, каза: "Аз просто замръзнах. Ситуацията приличаше на онези, за които си мислите, че ще видите само по филмите."

Младият американец от арабски произход заяви, че той и приятелят му, по-късно са били допуснати на друг полет за Ню Йорк, като са били подложени на обстойна повторна проверка от охраната на летището.

Адам Салех е звезда в YouTube, с повече от 1,5 милиона абонати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини