Отидете към основна версия

3 346 1

Стотици евакуирани от кръчма, след като идиот подпалил коледна елха със свещ

  • евакуирани-
  • пожар-
  • кръчка-
  • подпалил-
  • свещ-
  • актън

В потушаването на пламъците са се вклучили пожарникари от поне 8 съседни квартала

Снимки Туитър

Стотици празнуващи са били евакуирани в навечерието на Нова година, след като "идиот подпалил коледна елха със свещ" в западен Лондон, пише изданието "Мирър".

Свещ стана причината за опустошителен пожар в кръчма в навечерието на Нова година. Инцидентът причини мащабна евакуация на стотици хора, като някои от тях са били принудени да избягат през покрива на заведението.

Драматични кадри, публикувани в социалните мрежи показаха как над покрива на кръчмата The Aeronaut, в западния лондонски квартал Актън, се извиват гъсти облаци черен дим.

Инцидентът, който станал причина за евакуацията на около 350 души, е възникнал малко след полунощ, когато един от посетителите подпалил коледната елха със свещ, разказват очевидци.

От противопожарната служба на Лондон все още разследват инцидента и не са се ангажирали да оповестят официалната причина за пожара.

За да потушат пламъците, на място са дошли пожарникари от Актън, Чизик, Парк Роял, Хамърсмит, Ричмънд, Уилсдън, Северен Кенсингтън и Уембли.

Като предпазна мярка е бил евакуиран и полицейският участък, намиращ се в непосредствена близост до изгорялото заведение.

В официално изявление, направено от противопожарната служба на Лондон, се казва, че огънят е бил потушен в 06:24 българско време в неделя сутринта. Съобщава се още, че пламъците са унищожили цялата сграда — половината от приземния етаж, целите първи, втори и трети етаж, включително и покрива на сградата.

Жители на Актън публикуваха снимки и видео от пожара в социалните мрежи.

Acton fire #acton pic.twitter.com/nn9rDUsqmw

— Michael Li (@Li_vingTheDream) January 1, 2017

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: