Отидете към основна версия

11 265 27

Канадската полиция застреля руснак (ВИДЕО)

  • канада-
  • виталий савин,-
  • едмънтън-
  • полиция-
  • стрелба-
  • руснак

Фатален инцидент в канадския град Едмънтън

Снимка: Фейсбук

Полицията в Едмънтън, Канада, застреля 55-годишен мъж след проверка на пътя, предаде CBC News. Изданието се позовава на свои източници от разследването, според които жертвата е идентифицирана.

Става въпрос за 55-годишния Виталий Савин от Русия, който е работил за строителна компания. В канадския град е живеел от близо осем години, а в родината си е бил минен инженер.

След трагичния инцидент стана ясно, че руснакът – макар и далеч от родината – е поддържал близки отношения със свои роднини и приятели в Русия, през социалните мрежи. Наскоро дори е написал „Русия ще спечели“ в профила си във Фейсбук, визирайки футболен мач на руски тим в Лига Европа.

В деня на фаталната стрелба полицията е получила сигнал около 13:30 часа местно време от гражданин, информирал за нарушител на пътя. Патрулки са спрели руснака. След това полицаите и той са излезли от колите си.

Свидетел на инцидента сподели, че шофьорът е тръгнал към униформените с нож в ръка. Канадските власти разкриха, че се е стигнало до конфронтация след слизането от колите и мъжът е бил застрелян. Огромен ловен нож е намерен до тялото на застреляния.

След стрелбата няколко полицаи се опитват да съживят руснака, но без успех.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: