Отидете към основна версия

1 582 12

Вишеградската четворка срещу миграционната политика на ЕС

  • ес-
  • вишеградска четворка-
  • миграция
Снимка: АР/БТА

„Нов проект” за Европа. За това настояват държавите от Вишеградската четворка (Унгария, Словакия, Чехия и Полша) стана ясно по време на среща на министър-председателите на страните.

Държавите от Централна Европа определено имат все по-голям принос за развитието на икономиката на ЕС, която е нужно да бъде по- конкурентоспособна е мнението на унгарския министър-председател Виктор Орбан. Целта трябва да е създаването на съюз от свободни държави, а не образуването на „Съединени европейски щати”.

Необходимо е създаването на група от суверенни национални държави, а не образуването на централизирана федерация, е мнението и на полския премиер Матеуш Моравецки.

Словашкият премиер Роберт Фицо акцентира върху това, че в държави с християнски корени не трябва да се допуска създаването на мюсюлмански общности.

Брезкит също не беше пропуснат като тема на обсъждане по време на срещата между четиримата министър-председатели. Те подписаха документ, в който се посочва необходимостта от дискусии за бъдещето на Съюза след излизането на Великобритания от него.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини