27 Януари, 2018 08:07 1 566 12

Вишеградската четворка срещу миграционната политика на ЕС

  • ес-
  • вишеградска четворка-
  • миграция
Вишеградската четворка срещу миграционната политика на ЕС - 1
Снимка: АР/БТА

„Нов проект” за Европа. За това настояват държавите от Вишеградската четворка (Унгария, Словакия, Чехия и Полша) стана ясно по време на среща на министър-председателите на страните.

Държавите от Централна Европа определено имат все по-голям принос за развитието на икономиката на ЕС, която е нужно да бъде по- конкурентоспособна е мнението на унгарския министър-председател Виктор Орбан. Целта трябва да е създаването на съюз от свободни държави, а не образуването на „Съединени европейски щати”.

Необходимо е създаването на група от суверенни национални държави, а не образуването на централизирана федерация, е мнението и на полския премиер Матеуш Моравецки.

Словашкият премиер Роберт Фицо акцентира върху това, че в държави с християнски корени не трябва да се допуска създаването на мюсюлмански общности.

Брезкит също не беше пропуснат като тема на обсъждане по време на срещата между четиримата министър-председатели. Те подписаха документ, в който се посочва необходимостта от дискусии за бъдещето на Съюза след излизането на Великобритания от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    4 22 Отговор
    Ще се,създаде Ееропейски щати...всички етноси като тесто ще се омесят...ще се създаде нов етнос,нова куктура,нова история....малките куктури и езици ще се стопят...
  • 2 Хасан

    3 23 Отговор
    Тия пък..като ядохте кюфтетата не ревяхте...ама дойде сметката
  • 3 Анонимен

    28 2 Отговор
    Исляма е болест. Всички виждаме ефекта от това. Праща си вирусите в Европа да живеят на наш гръб и да правят атентати. Ислям значело покорство. Грънци. Това е най-злобната и агресивна религия която съществува и случващото се в последните трийсетина години го доказва. Плъзнали са по целия свят и паразитират на гърба на хората
  • 4 Анонимен

    13 2 Отговор
    Те не уважават своите хора, а ти чакаш да уважават "неверниците". Гледай как се отнасят с поданниците си страни от рода на Саудитска Арабия, Иран....В Нигерия, Либия, Египет, Сомалия арабски пролети колкото искаш. Турция отива натам, ако не успеят да си свалят султана. Душички! Направо се умилявам като ги гледам
  • 5 толерантен

    18 1 Отговор
    Нов проект за Европа - това е истината. А, не сатанинската "конвенция".
  • 6 Све

    14 1 Отговор
    Ако и балканите се присъединят към Вишеградската четворка, можем да получим много повече уважение.
    Но не с такива правителства като от посл. 20 г
  • 7 Хасан

    4 6 Отговор
    Меркел сега ще ги викне и ще им тегли едно конско....ще видят другото лице на англосаксонеца...
  • 8 Хасан

    2 10 Отговор
    Гладни славянски държави на немски дотации ,а се правят на мъже..

    Коментиран от #10

  • 9 goni

    7 1 Отговор
    Остава да се присъедини и Австрия и нещата ще си дойдат по местата! "Историята се повтаря! Само че на по-високо ниво! Под формата на спирала!" Познайте от къде и от кой е цитата?!:) Ще получите близалка!:)
  • 10 Бат Саше

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Асане, анадолецо...Пак си станал сутринта рано, да ръсиш мозъци. Къде се изказваш и ти по европейски въпроси? Смешно е. Нито имаш европейски корени, нито мястото ти е тук. Ще се смесят викаш, както се смесиха турците в Германия, с шалварите и забрадките, без дори да знаят немски. На германците им се повръща от тях. Бъдещето на Европа и на света е разединение и национализъм. А ти ще трябва да философстваш в Турция и да териш как "сънародниците ти" те наричат българин и гяурин.
  • 11 onq s konq

    0 4 Отговор
    Значи...Преди командата "ходом марш" трябва точно и ясно да се оформят лагерите на предпочитанията:КОИТО СА ЗА "ВИШЕГРАДСКАТА 4-КА"-НА ЛЯВО.КОИТО СА ЗА "ШЕНГЕН"-НА ДЯСНО.Еса вече е "хооодом...марш"!
  • 12 народ

    2 0 Отговор
    Кой ще ми разправя,че мюсулманската религия била мирна?
    Не пишеше ли в корана дословно:убий неверника!
    А 500 години турско робство не го ли доказаха.
    Пък такива като тукашния Хасан нито тук ги искат,нито турците ги искат.Не знам какво толкова се гордее с Турция?
    Нали ви пуснахме да си отивате.Защо се върнахте обратно в България?