Отидете към основна версия

39 588 15

Ликвидираха публично шофьор на министър

  • албания-
  • шофьор

Според албански медии става дума за "мафиотско убийство, което никога няма да бъде разкрито"

Снимка: Shuttestock

Шофьорът на албанския министър на вътрешните работи Шкелзен Кьордя беше намерен застрелян в служебния автомобил, предаде агенция МИА.

Полицията съобщи, че Кьордя бил намерен в 9.30 часа от служители на Националната гвардия в гаража на министерството, който се намира в гарнизона на гвардията. Случаят се разследва от прокуратурата за тежки престъпления.

Според албанските медии на мястото на престъплението били открити 7 гилзи, което опровергава първоначалните предположения за самоубийство с един изстрел в главата. До тялото на шофьора е намерен и пистолет.

Според неофициална информация на опозиционния вестник "Рилиндя демократике" вероятно става дума за "мафиотско убийство, което никога няма да бъде разкрито". Вестникът пише, че може би убийството е свързано и с министъра на вътрешните работи Фатмир Джафай и неговите "връзки с търговията с наркотици".

Опозицията обвинява вътрешния министър, че е подкрепял престъпни дейности на своя брат, който е осъден за трафик на наркотици. Миналия месец братът на министъра Агрон Джафай се предаде на италианските власти, за да изтърпи присъдата си от 2002 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: