Отидете към основна версия

4 964 9

Храниш се на улицата във Флоренция? Глоба €500!

  • флоренция-
  • италия-
  • глоба-
  • забрана-
  • хранене

Туристите под прицел

Снимка: Shutterstock

Във Флоренция вече е в сила забраната да се яде по тротоари, външни стълбища и улици. Нарушителите ще бъдат глобявани до 500 евро. Забраната е валидна за районите, където са най-известните забележителности. Според кмета на града мярката е с цел да се преборят "грубите туристи".

Забраната влезе в сила тази седмица. Тя се отнася за някои улици в Стария град на Флоренция. От обяд до 15 часа и от 18 до 22 часа храненето по тези улици е забранено. Ограничението ще важи до 6 януари догодина - краят на италианския коледен сезон. Собствениците на заведения и магазини са доволни.

„Наредбата е добро решение. Подкрепяме всичко, което се прави за подобряване на улиците“, заяви Даниеле Мацанти, собственик на ресторант, цитиран от БНТ. Всеки ден хиляди се редят на опашки за класическите флорентински сандвичи. Хапването по стълби и пред вратите на магазините обаче дразни собствениците. То пречи на бизнеса, а и замърсява. Сега неудобството е за гостите.

„Забраната не е практична за туристите, не можем да си позволим да ядем всеки ден в ресторант, а със сандвич спестяваме и време“, каза Лин, френска туристка. „Тук няма много места за сядане. Затова яденето на крак остава единствената ни алтернатива“, добави пък Йохан Наудерер, германски турист.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: