Отидете към основна версия

2 278 6

Съдят опозиционен политик в Анкара

  • мансур яваш-
  • турция-
  • анкара-
  • кмет-
  • избори

Прокуратурата иска три години затвор

Снимка: Shutterstock

Прокурори в Анкара са подготвили обвинителен акт срещу кандидата за кмет на турската столица от опозицията Мансур Яваш. Поисканото наказание е за три години лишаване от свобода.

Според обвинителите по време на адвокатската си практика Яваш злоупотребил с положението си и изнудвал бизнесмен от Кайсери. Мансур Яваш ще свика пресконференция, на която ще отговори на обвиненията, обявиха от Народнорепубликанската партия, която го издигна като претендент за кметското кресло.

Мансур Яваш е бил адвокат, както и бивш кмет на анкарския квартал "Бейпазаръ". Социологически проучвания показват преднина от няколко пункта на Яваш пред кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието за кмет на турската столица Мехмед Йозхасеки.

Междувременно турският статистически институт съобщи данни, според които в последното тримесечие на миналата година икономиката на страната се е свила с 2,4% в сравнение със същия период година по-рано. Икономическа рецесия би могла да даде негативно отражение върху представянето на управляващата формация на предстоящите на 31 март местни избори в Турция, предаде БНР.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: