Last news in Fakti

12 Март, 2019 09:31 2 273 6

Съдят опозиционен политик в Анкара

  • мансур яваш-
  • турция-
  • анкара-
  • кмет-
  • избори

Прокуратурата иска три години затвор

Съдят опозиционен политик в Анкара - 1
Снимка: Shutterstock

Прокурори в Анкара са подготвили обвинителен акт срещу кандидата за кмет на турската столица от опозицията Мансур Яваш. Поисканото наказание е за три години лишаване от свобода.

Според обвинителите по време на адвокатската си практика Яваш злоупотребил с положението си и изнудвал бизнесмен от Кайсери. Мансур Яваш ще свика пресконференция, на която ще отговори на обвиненията, обявиха от Народнорепубликанската партия, която го издигна като претендент за кметското кресло.

Мансур Яваш е бил адвокат, както и бивш кмет на анкарския квартал "Бейпазаръ". Социологически проучвания показват преднина от няколко пункта на Яваш пред кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието за кмет на турската столица Мехмед Йозхасеки.

Междувременно турският статистически институт съобщи данни, според които в последното тримесечие на миналата година икономиката на страната се е свила с 2,4% в сравнение със същия период година по-рано. Икономическа рецесия би могла да даде негативно отражение върху представянето на управляващата формация на предстоящите на 31 март местни избори в Турция, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    7 2 Отговор
    ЕРДОГАН СИ РАЗИСТВА ПЪТЯ,АМА И НЕГОВИЯ КРАЙ СЕ ВИЖДА.
  • 2 тренер

    2 1 Отговор
    Нормално.Не е класическа борба я.Свободен е стилът при предизборните борби.
  • 3 Герчек

    0 0 Отговор
    За Мансур Яваш има съмнение за фашифициране подпис на банков чек на стойност 600 000 хил.т.лири . по обвинение на бизнесмен който избра точния момент за да извади кирливите дрехи на бившия кмет на най - богатия квартал на Анкара кв.Вейпазаръ .
  • 4 Булгар ама истински булгар

    1 1 Отговор
    ЩОМ ВСИЧКИ ТЮРКОМРАЗЕЩИ АТКУВАТ ЕРДОГАН ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ТУРЦИТЕ СА НА ПРАВИЯ ПЪТ .

    Коментиран от #6

  • 5 А в България кметовете

    1 0 Отговор
    Си развяват байряка и никой не ги съди за кражби и измами...
  • 6 РАМИРЕЗ ГВАТЕМАЛА

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Булгар ама истински булгар":

    ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е ЗА ЕРДОГАН Е ТЕРОРИСТ!
Новини по държави: