Отидете към основна версия

1 556 6

Опитаха да вземат заложник в турския парламент

  • турция-
  • парламент-
  • заложник-
  • арестувани-
  • анкара

Арестувани са мъж и жена

Двама души бяха арестувани за опит за вземане на заложник в турския парламент. Мъж и жена са били задържани вчера следобед, след като са се опитали с бръснач да вземат за заложник служител в Меджлиса. У арестуваните е бил открит и обвит с тиксо макет, който наподобявал взривно устройство. Турските медии съобщиха за инцидента вечерта.

Когато пристигнали пред първите контролни пунктове на турския парламент, мъжът и жената поискали среща с депутат от Истанбул от опозиционната Народнорепубликанска партия. Докато били съпровождани към място, където да изчакат отговор от офиса на депутата, двойката се е опитала с бръснач, прикрепен към писалка, да вземе за заложник служител, но е била бързо обезвредена от охраната, съобщи БНР.

Арестуваните са се оказали свързани с малката крайнолява групировка Революционен фронт за народно освобождение (DHKP - C), която е обявена извън закона в Турция. Срещу тях в миналото са били повдигнати множество обвинения за пропаганда и членство в терористична организация и организиране на незаконни митинги и протести и увреждане на публична собственост по време на тях, а единият от задържаните е изтърпял и присъда в затвор в Коджаели по тези обвинения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: