15 Май, 2019 08:32 1 540 6

Опитаха да вземат заложник в турския парламент

  • турция-
  • парламент-
  • заложник-
  • арестувани-
  • анкара

Арестувани са мъж и жена

Двама души бяха арестувани за опит за вземане на заложник в турския парламент. Мъж и жена са били задържани вчера следобед, след като са се опитали с бръснач да вземат за заложник служител в Меджлиса. У арестуваните е бил открит и обвит с тиксо макет, който наподобявал взривно устройство. Турските медии съобщиха за инцидента вечерта.

Когато пристигнали пред първите контролни пунктове на турския парламент, мъжът и жената поискали среща с депутат от Истанбул от опозиционната Народнорепубликанска партия. Докато били съпровождани към място, където да изчакат отговор от офиса на депутата, двойката се е опитала с бръснач, прикрепен към писалка, да вземе за заложник служител, но е била бързо обезвредена от охраната, съобщи БНР.

Арестуваните са се оказали свързани с малката крайнолява групировка Революционен фронт за народно освобождение (DHKP - C), която е обявена извън закона в Турция. Срещу тях в миналото са били повдигнати множество обвинения за пропаганда и членство в терористична организация и организиране на незаконни митинги и протести и увреждане на публична собственост по време на тях, а единият от задържаните е изтърпял и присъда в затвор в Коджаели по тези обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сироко

    7 9 Отговор
    В Турция никога не са се зачитали , каквито и да е човешки и културни ценности. Там винаги, през всички векове, са подтискани всекакъв вид малцинства, етнически, религиозни и всякакви. Никога не са били отворено и либерално общество. Характерът и душата им е такава, щом помежду си, са си правили геноциди между суни и шии, как да очакваме, че ще се държат с чуждите.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 udidmrkd

    5 7 Отговор
    И това ми било държава-ЦИГАНЩИНА.
  • 3 666

    2 1 Отговор
    Кой истински българин не си е представял да направи същото с Борисов, или някой от обкръжението му? Те за това Гърция и Турция при всички проблеми които имат, са на светлинни години пред нас. Ние ровим тинята. Ама с тъп бръснач, че по-гадно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "сироко":

    Да бе ти пък ...Турция е демократична и толерантна държава ...има арменско,гръцко училище ,болници,манастири..признато малцинство..има си комунистичкски и малцинсивени партии ...но разбира се хващат те за врата за тероризъм,битови,политически престъпления ..примерно тия са крайно леви комунисти които искат социализхм в Турция с терор
  • 6 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "сироко":

    Кажи ми кога е имало геноциди между сунити и шиити ???през Средновековието ? А ,чувал ли си за Вартоломеевата нощ ,Стогодишни войни между католици и протестанти?
Новини по държави: