Отидете към основна версия

4 890 17

На Острова осъдиха най-големия изнасилвач в историята

  • рейнхард синага-
  • изнасилвач-
  • изнасилвания-
  • великобритания-
  • манчестър-
  • осъден-
  • затвор

Той беше осъден на доживотен затвор

Снимка: Shutterstock

36-годишният Рейнхард Синага беше осъден в Манчестър за 136 изнасилвания и общо 159 сексуални престъпления. Синага, когото прокуратурата описа като "най-големият изнасилвач в историята на Великобритания", е толкова опасен, че според съдията по делото никога няма да настъпи момента, в който да е безопасно да излезе от затвора. Той беше осъден на доживотен затвор, с минимално изтърпяване на поне 30 години.

Решението на съда в Манчестър за първи път разкри самоличността на изнасилвача, който причаквал жертвите си пред нощни клубове. Той е нападнал поне 190 души, като често снимал атаките с телефона си. Рейнхард Синага е индонезиец по произход, във Великобритания е бил студент, като подготвял магистърска степен в Университета на Лийдс. Той упоявал жертвите си, предимно млади мъже, след което ги нападал, докато са в безсъзнание. В телефона на изнасилвача били открити стотици часове видеоклипове с нападения.

Някои от жертвите му не знаели, че са изнасилени, докато не били разпознати на видеоклиповете и полицията не се свързала с тях. Други жертви били идентифицирани по откраднати от изнасилвача предмети, като мобилни телефони, лични карти и часовници, предаде Нова телевизия.

Изнасилвачът използвал предимно упойващото вещество гамахидроксибутират (GHB) върху жертвите си. Това е излязъл от употреба операционен анестетик, който изнасилвачите използват често, защото няма вкус и мирис. Случаят с масовия изнасилвач във Великобритания повдигна въпроса дали се прави достатъчно, за да бъде контролирано разпространението на GHB.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: