Отидете към основна версия

3 154 4

Изписват се все още неизлекувани пациенти от коронавирус заради подвеждащи резултати от тестовете

  • тайван-
  • коронавирус-
  • епидемия-
  • карантина-
  • тестове

Жена, която бе сред евакуираните от поставения под карантина круизен кораб Diamond Princess в Япония, е поредният потвърден случай на заразени с коронавирус в Тайван. Това бе съобщено от Центъра за управление на епидемиите.

Жената бе диагностицирана с коронавирус по-рано миналия месец без да има респираторни проблеми, които са сред основните симптоми на заболяването. Същата бе хоспитализирана в Япония на 16 февруари и се завърна в Тайван на 26 февруари след направени два теста, чиито резултати са отрицателни.

Министърът на здравеопазването Чен Ши-чунг заяви, че жената е носила маска по време на целия полет и е била отделена от останалите пътници на борда, като никой не е седял два реда пред и зад нея.

След пристигането на родна земя тя е откарана с линейка в болницата, където е поставена под карантина. Там ѝ е направен още един тест, но този път с положителен резултат.

Експерт от Центъра за управление на епидемиите заяви, че при взимане на пробите за първите два теста провежданото лечение е намалило нивото на вируса, което се е отразило и на резултатите от изследванията. Ето защо и някои международни доклади сочат, че хора, за които се смята, че са излекувани и са били изписани от болниците, на по-късен етап се оказва, че все още са болни и носят вируса.

Само в Тайван към момента изписаните от болниците са 12 човека от общ брой на потвърдените случаи - 40.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини