1 Март, 2020 17:40 3 140 4

Изписват се все още неизлекувани пациенти от коронавирус заради подвеждащи резултати от тестовете

  • тайван-
  • коронавирус-
  • епидемия-
  • карантина-
  • тестове

Жена, която бе сред евакуираните от поставения под карантина круизен кораб Diamond Princess в Япония, е поредният потвърден случай на заразени с коронавирус в Тайван. Това бе съобщено от Центъра за управление на епидемиите.

Жената бе диагностицирана с коронавирус по-рано миналия месец без да има респираторни проблеми, които са сред основните симптоми на заболяването. Същата бе хоспитализирана в Япония на 16 февруари и се завърна в Тайван на 26 февруари след направени два теста, чиито резултати са отрицателни.

Министърът на здравеопазването Чен Ши-чунг заяви, че жената е носила маска по време на целия полет и е била отделена от останалите пътници на борда, като никой не е седял два реда пред и зад нея.

След пристигането на родна земя тя е откарана с линейка в болницата, където е поставена под карантина. Там ѝ е направен още един тест, но този път с положителен резултат.

Експерт от Центъра за управление на епидемиите заяви, че при взимане на пробите за първите два теста провежданото лечение е намалило нивото на вируса, което се е отразило и на резултатите от изследванията. Ето защо и някои международни доклади сочат, че хора, за които се смята, че са излекувани и са били изписани от болниците, на по-късен етап се оказва, че все още са болни и носят вируса.

Само в Тайван към момента изписаните от болниците са 12 човека от общ брой на потвърдените случаи - 40.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ба бу ба !

    8 0 Отговор
    МАМООО! ХВАНАХ ЕДНА МЕЧКА ЗА УХОТО! - ВЕДНАГА Я ПУСНИ! - АЗ Я ПУСНАХ, АМА ТЯ НЕ МЕ ПУСКА!
  • 2 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    13 4 Отговор
    Коронавирус отдавна го има в България но нашите доктори не могат адекватно до го диагностицират и го наричат обикновена пневмония или грип

    Коментиран от #4

  • 3 Венциаслав

    3 0 Отговор
    Много сложна ситоация ако недай боже възникне пандемия.Тогава всяка държава ще се спасява поеденично.Има два варианта или вируса е шашма и всяко чудо за три дни или положението ще е като испанския грип 1935 и ще има естествен подбор.И тогава на бау бау няма да му е толкова смешно
  • 4 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Тва са глупости. Ако конкретно този корона вирус ,циркулира у нас от месеци - до сега заразените щяха да са стотици хиляди и отделенията на болниците щяха са пълни. Пневмонията винаги е била едно от най-честите усложнения от сезонен грип. Да не забравяме , че от години по света циркулира и свинския грип, който е по-агресивен и по смъртоносен от традициония сезонен грип. Също така ,трябва да се отчете, че българите се една от най-болните нации- т.е. с най-слаба имунна система- поради системното злоупотребяване с алкохол и цигари и вредни храни- мазнотии,карантия ,сол ,захар. Всичко това е много добра почва за усложнение след грипния вирус.