Отидете към основна версия

1 526 5

Великобритания иска да намали разходите за изграждане на нови АЕЦ

  • великобритания-
  • аец-
  • разходи-
  • атомна енергетика

Ядрената индустрия определя ясна и стабилна рамка за намаляване на разходите

Снимка: Shutterstock

Асоциацията на ядрената индустрия на Обединеното кралство (NIA) представи нов доклад, който определя ключовите фактори за намаляване на риска и разходите за строеж на атомни електроцентрали с 30% до 2030 г. Докладът е изготвен от „мулти дисциплинарен“ екип, работещ като част от т.нар. „ядрена сделка“ на правителството, предаде World Nuclear News.

Описаните в доклада фактори включват стриктно планиране, опростени методи на проектиране и строителство, серийност на проектите за атомните електроцентрали и сформиране и прехвърляне на квалифицирана и опитна работна сила към новите проекти.

„Радвам се, че ядрената индустрия определя ясна и стабилна рамка за намаляване на разходите в съответствие с ангажиментите си по сделката за ядрения сектор“, коментира министърът на бизнеса и енергетиката на Обединеното кралство Надхим Захауи и добави: „Новите атомни мощности ще играят важна роля в постигането на целта за нулеви емисии, осигурявайки надеждна, нисковъглеродна енергия като част от бъдещия ни енергиен микс.“

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: