Last news in Fakti

8 Септември, 2020 11:31 1 525 5

Великобритания иска да намали разходите за изграждане на нови АЕЦ

  • великобритания-
  • аец-
  • разходи-
  • атомна енергетика

Ядрената индустрия определя ясна и стабилна рамка за намаляване на разходите

Великобритания иска да намали разходите за изграждане на нови АЕЦ - 1
Снимка: Shutterstock

Асоциацията на ядрената индустрия на Обединеното кралство (NIA) представи нов доклад, който определя ключовите фактори за намаляване на риска и разходите за строеж на атомни електроцентрали с 30% до 2030 г. Докладът е изготвен от „мулти дисциплинарен“ екип, работещ като част от т.нар. „ядрена сделка“ на правителството, предаде World Nuclear News.

Описаните в доклада фактори включват стриктно планиране, опростени методи на проектиране и строителство, серийност на проектите за атомните електроцентрали и сформиране и прехвърляне на квалифицирана и опитна работна сила към новите проекти.

„Радвам се, че ядрената индустрия определя ясна и стабилна рамка за намаляване на разходите в съответствие с ангажиментите си по сделката за ядрения сектор“, коментира министърът на бизнеса и енергетиката на Обединеното кралство Надхим Захауи и добави: „Новите атомни мощности ще играят важна роля в постигането на целта за нулеви емисии, осигурявайки надеждна, нисковъглеродна енергия като част от бъдещия ни енергиен микс.“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бою шкафа

    2 2 Отговор
    Аз знам как да оправя приходите и разходите.
  • 2 Наблюдател

    5 2 Отговор
    В протурската партия герб мислят само как да направят от АЕЦ Белене от държавна, в първата в света Частна аец. Да трупат пачки, а българите да му мислят.
  • 3 ам чи

    1 0 Отговор
    Да ги правят бутафорни, както са правели през войната.
  • 4 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    "РОСАТОМ " -ОЧАКВА ОФЕРТИ --- ПРЕДЛАГА : "НАЙ -НИСКИ ЦЕНИ "!!!!!!!!!!!
  • 5 стоян герогиев

    0 2 Отговор
    аз пък ви казвам че никой не строи атомни реактори вече. тва са отживелици и най-вече партенки. нито франция нито чехия, ни беларус, ни англия, ни швеция ще строят.
Новини по държави: