Отидете към основна версия

14 852 19

Великобритания обмисля пак национална карантина

  • великобритания-
  • карантина-
  • заразени-
  • борис джонсън

Правителството вече наложи пълна карантина на райони в Североизточна Англия с общо население 2 милиона души

Илюстративна снимка, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън каза снощи, че не желае въвеждането на нова общонационална карантина, но допусна, че това може да се окаже неизбежно, защото страната е изправена пред неизбежна втора вълна на заразата с Ковид-19, предаде Ройтерс.

Местни медии съобщават, че вчера британските министри са обсъждали втора национална карантина, след като броят на новозаразените почти се удвои, достигайки 6000 на ден. Увеличава се и броят на постъпващите в болница, особено в Северна Англия и Лондон. Това вещае втора вълна на заразата, каза премиерът пред репортери.

"Когато виждаме какво се случва, не можем да не си задаваме въпроса дали не трябва да отидем по-далече от обявеното в понеделник "правило за шестима", каза Джонсън, визирайки забраната за събиране на повече от шест души.

Правителството вече наложи пълна карантина на райони в Североизточна Англия с общо население 2 милиона души заради скок в броя на новозаразените с коронавирус, предаде ДПА. Здравният министър Мат Ханкок заяви, че от днес местните жители не трябва да контактуват физически с хора извън семействата си в шест от най-засегнатите райони около град Нюкасъл.

Общият брой на заразените в страната от март досега вече надхвърли 380 000 души. Починалите са над 41 500.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: