Отидете към основна версия

21 809 57

Турски медии: Неуспешен опит за атентат срещу Доган - Видео

  • ахмед доган-
  • доган
Снимкi: БГНЕС

Неуспешният опит за атентата срещу лидера на ДПС на Ахмед Доган на 8-та конференция на движението е сред водещите новини в Турция.

По време на словото на Ахмед Доган младеж се опита да го убие, пише „Милиет“. Вестникът отбелязва, че несменяемият за последните две десетилетия лидер на ДПС е добре.

„Сабах“ също съобщава, че лидерът на една от основните опозиционни партии, която обединява турците в България, е преживял неуспешен опит за убийство по време на неговата реч на конгреса на формацията му.

Атентаторът пък бил с богато криминално досие за наркотици, кражби и нападения, уточнява „Сабах“.

 

„Хюриет“ също отбелязва, че лидерът на етническите турци, които са една от основните опозиционни партии в България, е бил обект на неуспешен опит за атентат. 

И в . „Заман“ отделя централно място на неуспешния опит за атентат. Изданието също акцентира, че е направен опит да бъде убит лидерът на етническите турци в България и един от основните противници на кабинета. 

Подробно за атентата разказва и Анадолската агенция. В репортажа се отбелязва, че пистолетът на нападателя е засякъл и при опит да презареди атентаторът е повален на земята. Агенцията припомня, че Ахмед Доган ръководи партия, която представлява интересите на 600 000 етнически турци, съставляващи 8,8% от населението на България. 

Млад мъж изскочи от публиката, скочи на президиума и насочи оръжие срещу лидера на ДПС. По този лаконичен и телеграфен стил Ройтерс и АП съобщават за опита за покушение срещу Ахмед Доган.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: