Отидете към основна версия

3 638 15

Посланици от ЕС присъстваха на богослужение в българската православна църква в Рим (СНИМКИ)

  • богослужение-
  • църква „св. седмочисленици“-
  • рим

По време на богослужението отец Иван предложи на гостите кратки разяснения на италиански език на съществените моменти от светата православна литургия

На неделното богослужение на Българската православна църковна община „Св. Седмочисленици“ в Рим, водено от доц. д-р Иван Иванов, заедно с българската общност присъства и група посланици от страните членки на ЕС акредитирани при Светия Престол.

По повод 50 години дипломатически отношения между Европейския съюз и Светия престол, навършили се в края на миналата година, посолствата на ЕС участват в общ проект и посещават националните църкви във Вечния град. По покана на българския посланик, днес посланиците участваха в неделното богослужение в българската православна църква Свети Павел /Сан Паоло ала Регола/ в Рим. По време на богослужението отец Иван предложи на гостите кратки разяснения на италиански език на съществените моменти от светата православна литургия. За случая сред гостите бе и кардиналът титуляр на храма Н.В.Пр. Франческо Монтеризи и домакинът на храма ректорът отец Калоджеро.

Ватиканските медии отразиха подробно събитието в българския православен храм предоставен на БПЦО от Римския викарият през 2014 г.

След българската литургия европейските посланици посетиха шведската манастирска църква Св. Бриджида, белгийската кралска църква и австрийския храм до пиаца Навона Св. Мария на душите.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: