Отидете към основна версия

2 569 2

Култ в Чили изгорил живо бебе, смятано за Антихриста

  • чили-
  • култ-
  • секта-
  • новородено-
  • антихрист
Снимки: Скай Нюз

Полицията в Чили е арестувала четирима предполагаеми членове на местен култ, по обвинение,  че са изгорили живо новородено дете на клада, като част от „пречистващ ритуал“, съобщава „Скай Нюз”.

Лидерът на сектата вярвал, че краят на света е близо, а тридневното бебе е Антихристът.

Бебето било отнесено на хълм, в околностите на Валпарайсо на 21 ноември 2012 г. и хвърлено в жертвените пламъци на клада. Майката на новороденото, 25-годишната Наталия Гуера била одобрила жертвата и е сред арестуваните. Полицията смята, че  Гаете е бил баща на убитото дете.

"Бебето е било голо. „Сектантите“ залепили лепенка на устата на детето, за да не пищи. След призоваване на духове го поставили на жертвена дъска и го хвърлили в огъня", обясни пред медиите Мигел Ампуеро, шеф на чилийската полиция.

Властите в Чили уточняват, че 12-членната секта е била създадена през 2005 г. от Рамон Густаво Кастийо Гаете, на 36 години, който все още е на свобода и се издирва от февруари насам.

За последно мъжът бил забелязан при пътуване до Перу където отишъл, за да купува аяхуаска, силно халюциногенно растение, използвано в продължение на векове от коренното население на Южна Америка, по време на техните ритуали. Гаете е използвал растението, за да държи под контрол членовете на култа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини