Отидете към основна версия

2 393 21

Българският кораб "Царевна" все още е блокиран на пристанището в Мариупол

  • кораб царевна-
  • блокиран-
  • пристанище-
  • мариупол

Руската страна, като участник във военния конфликт в Украйна, е съгласна да освободи българския кораб, за да могат сънародниците ни да се приберат в родината ни

Снимка: БНТ

Пресконференцията с участието на съпругите на българските моряци от кораба „Царевна“ ще се проведе от 10:00 ч. в неделя (27.03.), в офиса на партия „Възраждане“ във Варна на бул. „Цар Освободител“ 36, съобщават от БНР.

Припомняме, че българският кораб „Царевна“, който е собственост на българската фирма „Шипман“, със седалище в град Варна, с екипаж от 19 български моряци на борда, е блокиран от 24 февруари на пристанището в украинския град Мариупол. Руската страна, като участник във военния конфликт в Украйна, е съгласна да освободи българския кораб, за да могат сънародниците ни да се приберат в родината ни.
Украинската страна отказва да освободи българският кораб, съобщават от „Възраждане“. Въпросът е отправен към външния министър Надежда Генчовска, която е запозната с казуса. Лично председателят на партията, Костадин Костадинов е запознал и премиера Кирил Петков. ПП "Възраждане" настоява българската държава да предприеме незабавни действия за освобождаването на кораба.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: