Отидете към основна версия

3 453 19

Кърваво червен осъмна плувният басейн на руския журналист Соловьов

  • вила-
  • владимир соловьов-
  • комо-
  • италия

Портите на вилата са изписани в червено - "В.Соловьов - убиец"

Снимка: Telegram

Втората италианска вила на известния тв водещ и журналист Владимир Соловьов на езерото Комо, в Пианело дел Ларио, вече е „атакувана“. Неизвестни изляха кърваво червена боя в басейна и на стените на къщата му.

В същия ден бе запалена и вилата на Соловьов в Менаджо, съобщи Рай Нюз. Явно това е нов начин на протест срещу войната след като в ярко червена боя ден преди това бе оцветено езерото пред руското посолство във Вилнюс,Литва.

Телевизионният канал показа кадри от дрон, на които се вижда, че в басейна с изглед към езерото е излята червена боя, стените на къщата също са напръскани в червено. Над входната врата нападателите написали "убиец". Според La Repubblica портите на вилата също били изписани в червени надписи "В.Соловьов - убиец" и антивоенни лозунги.

Италианските правоохранителни органи също разследват този случай, отбелязва Рай. Прокуратурата на провинция Комо засега е образувала дело само за палежа на вилата на Соловьов в Менаджо, станал призори на 6 април, и очаква информация от карабинерите, които преглеждат къщата в Пианело дел Ларио, съобщава Rai. Ако тези случаи бъдат приравнени към терористични актове, тогава проверката ще се проведе в Милано, столицата на Ломбардия. Според канала тв водещият Соловьов притежава и друга вила на езерото Комо в град Грианте, недалеч от Менаджо. RBC се обърна към Владимир Соловьов за коментар.

През март La Repubblica съобщи, че италианските власти са иззели имуществото на Соловьов, което попада под санкциите на ЕС. Ставаше дума за двете вили на журналиста на езерото Комо. През 2019 г. Соловьов потвърди, че има къща в Италия, която е закупил за своя сметка. По-късно журналистът уточни, че има „повече от една” къща в страната. Както съобщи италианският външен министър Луиджи Ди Майо на 1 април, страната е иззела имуществото на руснаци, попаднали под санкциите за над 900 милиона евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: