Отидете към основна версия

1 597 75

Петков след срещата с папата: Поздрави ни за борбата с корупцията, каза, че пътят ни е правилен

  • кирил петков-
  • среща-
  • папа франциск-
  • поздрави-
  • борба с корупцията

Той много вярва, че млади политици са единственият начин да се изтръгне тази болест, допълни премиерът

Снимка: bTV

Папа Франциск е поздравил българския премиер Кирил Петков за посоката на правителството в посока борбата с корупцията.

„Каза, че корупцията е болест. Той много вярва, че млади политици са единственият начин да се изтръгне тази болест. Каза, че тази болест е навсякъде. Поздрави ни, че основната цел е изтръгването ѝ“, каза премиерът Кирил Петков след аудиенцията при светия отец, цитиран от bTV.
Втори съвет, който ми даде – каза, че в момента се намираме в безпрецедентна криза. Инфлацията се вдига много и е много важно да се срещаме с хората и да им обясняваме, че правим всичко възможно, но има икономически фактори, които не зависят от нас“, каза Петков.

Папата също така е посъветвал българския премиер да води битката срещу корупцията и вражески сили от чужди страни по отделно. „Трябва да се опитваме борбата да става на стъпки, а не едновременно на всички посоки“, каза Петков.

Папа Франциск благословил работата на българското правителство и определил пътят му като правилен.
Относно темата за Северна Македония и свикването на КСНС, Петков каза, че би се радвал президентът да предприеме тази стъпка, тъй като има много нова информация за обсъждане. „Ако не сме в една лодка, разединението ще ни направи по-слаби“, каза Петков.

„Много е важно да имаме общ подход по темата. Бих искал да имаме консенсус не само с управляващата коалиция, а и с част от опозиционните партии“, каза Петков.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: