Отидете към основна версия

1 952 13

Британските здравни власти се подготвят за предстоящата топлинна вълна

  • великобритания-
  • горещини-
  • мерки

Ще има повече служители, които да отговарят на спешната линия 111

Снимка: БГНЕС

Взети са допълнителни мерки за подобряването на работата на спешните служби във Великобритания заради наближаването на прогнозираната топлинна вълна на Острова, предаде БНР. Това обяви британският министър на здравеопазването Стив Баркли, цитиран от БиБиСи. Той добави, че ще има повече служители, които да отговарят на спешната линия 111. Баркли също призова британците да се грижат за своите близки, които може да имат здравословни проблеми заради високите температури.

"Ясното послание към обществеността е хората да предприемат разумни стъпки по отношение на пиене на вода, стоене на сянка и на закрито. Много хора са наясно. Това е най-добрият начин за смекчаване на въздействието на жегата. Молим хората да обръщат внимание на съседите си, както и на хората, които може да са уязвими", обясни британският здравен министър.

Планира се също освобождаването на повече места в болниците, за да не се налага пациентите да чакат в линейки пред здравните заведения повече от 30 минути, допълни Стив Баркли.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: