Отидете към основна версия

1 767 17

Разследват дискриминация във ВВС

  • великобритания-
  • армия-
  • дискриминация-
  • разследване

Кралските военновъздушни сили на Великобритания са спрели да набират бели мъже за постигане на целите за етническо и полово разнообразие в армията

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският заместник-министър на отбраната за въоръжените сили Джеймс Хипи обеща да разследва случаите на дискриминация във военновъздушните сили на страната.

По-рано редица медии съобщиха, че Кралските военновъздушни сили (ВВС) на Великобритания са спрели да набират бели мъже за постигане на целите за етническо и полово разнообразие в армията.

Според него разследването трябва да установи дали при набирането на служители е било дадено предимство на жени и представители на етническите малцинства. „Помолихме въоръжените сили да подобрят разнообразието, но няма да позволим намаляване на стандартите и въздействие върху оперативните дейности“, каза заместник-началникът на отдела.

По-рано във Великобритания бяха посочени условията за пряка намеса на НАТО в конфликта в Украйна. Според Тобиас Елууд, председател на комисията за подбор на кандидати за министри на отбраната, това е възможно, ако Русия нанесе удар по Запорожката атомна електроцентрала ( ЗЕЕЦ).

Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: