Отидете към основна версия

1 535 5

Унгария и Турция ще присъстват на следващата среща на върха на "Отворени Балкани"

  • open balkans-
  • отворени балкани-
  • среща-
  • белград-
  • унгария -
  • турция

Официални представители на Унгария и Турция ще присъстват на следващата среща на върха на инициативата "Отворени Балкани" на 2 септември в Белград

Снимка: "Open Balkans"

Официални представители на Унгария и Турция ще присъстват на следващата среща на върха на инициативата "Отворени Балкани", която ще се състои на 2 септември в Белград, съобщи сайтът "Албениън дейли нюз".

Според съобщение на сръбското президентство, освен лидерите на трите страни основателки на инициативата - Сърбия, Албания и Република Северна Македония - на срещата ще присъстват също унгарският външен министър Петер Сиярто и турският му колега Мевлют Чавушоглу.

Страните организаторки ще бъдат представени от президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Албания Еди Рама и премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

Както и на предишната среща на инициативата в Охрид, на събитието в Белград се очаква отново да присъстват премиерът на Черна гора Дритан Абазович и председателят на министерския съвет на Босна и Херцеговина Зоран Тегелтия.

Инициативата "Отворени Балкани" е продължение на балканския "Мини-Шенген", представен в Нови Сад, Сърбия, на 10 октомври 2019 г. от лидерите на Сърбия, Северна Македония и Албания. Косово, Босна и Херцеговина и Черна гора не са част от инициативата.

Очаква се на срещата тази седмица да бъдат сключени редица двустранни споразумения, отбелязва сайтът.

Източник: БТА

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: