1 Септември, 2022 07:50 1 534 5

Унгария и Турция ще присъстват на следващата среща на върха на "Отворени Балкани"

  • open balkans-
  • отворени балкани-
  • среща-
  • белград-
  • унгария -
  • турция

Официални представители на Унгария и Турция ще присъстват на следващата среща на върха на инициативата "Отворени Балкани" на 2 септември в Белград

Унгария и Турция ще присъстват на следващата среща на върха на "Отворени Балкани" - 1
Снимка: "Open Balkans"

Официални представители на Унгария и Турция ще присъстват на следващата среща на върха на инициативата "Отворени Балкани", която ще се състои на 2 септември в Белград, съобщи сайтът "Албениън дейли нюз".

Според съобщение на сръбското президентство, освен лидерите на трите страни основателки на инициативата - Сърбия, Албания и Република Северна Македония - на срещата ще присъстват също унгарският външен министър Петер Сиярто и турският му колега Мевлют Чавушоглу.

Страните организаторки ще бъдат представени от президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Албания Еди Рама и премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

Както и на предишната среща на инициативата в Охрид, на събитието в Белград се очаква отново да присъстват премиерът на Черна гора Дритан Абазович и председателят на министерския съвет на Босна и Херцеговина Зоран Тегелтия.

Инициативата "Отворени Балкани" е продължение на балканския "Мини-Шенген", представен в Нови Сад, Сърбия, на 10 октомври 2019 г. от лидерите на Сърбия, Северна Македония и Албания. Косово, Босна и Херцеговина и Черна гора не са част от инициативата.

Очаква се на срещата тази седмица да бъдат сключени редица двустранни споразумения, отбелязва сайтът.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    2 12 Отговор
    унгарците почнаха да се правят на по-големи турци от турците ,с техните азиатски игрички там..

    Коментиран от #4

  • 2 софия

    12 2 Отговор
    а ни сме си много добре и нямаме нужда от диалог с комшиите...хахахаха после некой друг ще ни е виновен на пример македонците...хахаха
  • 3 Отворени буркани

    4 5 Отговор
    Унгария пък откога стана балканска държава?
  • 4 Българските турци

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Унгарците са по големи турци от турците !...Хунската империя е стигнала до Рим...Османската само до Виена !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: