Отидете към основна версия

1 244 3

Намаляват цената на транспорта заради изборите

  • италия-
  • избори-
  • градски транспорт-
  • отстъпка

Остава седмица до парламентарния вот в Италия на 25 септември

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Остава седмица до парламентарния вот в Италия на 25 септември. За удобство на избирателите в страната и тези в чужбина има специални намаления за ползване на обществения транспорт.

Отстъпките на транспортните цени целят да се съдейства на гражданите в придвижването им до селището, в което имат адресна регистрация, за да могат да гласуват. Важат за пребиваващите в чужбина и за придвижване във вътрешността на страната. Изисква се избирателна карта - документ, който позволява на избирателя да упражнява правото си на глас по време на избори и референдум. Издава се от общината по местоживеене и важи за 18 гласувания.

Националната авиокомпания ITA има специална интернет страница за закупуване на билети заради парламентарния вот. За вътрешните полети намалението е 50%, за Европа, Северна Африка и Близкия Изток е 40%, а за междуконтиненталните полети е 25%. При качване на борда ще се изисква избирателната карта.

В железопътния транспорт отстъпките са от 60% и 70%, като билета за отиване и връщане важи до 20 дни с датата за вот между тях. На фериботите цената е с 60% по-ниска.

За живеещите в чужбина италиански гласоподаватели пет дни преди гласуването и пет дни след него преминаването по магистралите ще е безплатно.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: