Отидете към основна версия

1 496 21

Очакват се още арести по заговора за преврат в Германия

  • германия-
  • арести-
  • преврат-
  • берлин-
  • заговор

Германските власти очакват в идните дни още арести и акции във връзка с крайнодясната група, която според прокуратурата е подготвяла насилствено събаряне на държавния ред в Германия

Снимка: Shutterstock

Германските власти очакват в идните дни още арести и акции във връзка с крайнодясната група, която според прокуратурата е подготвяла насилствено събаряне на държавния ред в Германия, предаде Ройтерс.

"Моят опит показва, че обикновено има втора вълна арести", заяви днес вътрешният министър на провинция Тюрингия Георг Майер за "Дойчландфунк".

Той описа като безпрецедентна в съвременната история на Германия полицейската акция, при която вчера бяха задържани 25 членове и поддръжници на групата.

Началникът на федералната полиция Холгер Мюнх каза за А Ер Де , че заподозрените по случая са вече 54, а броят им може да нарасне.

По думите му при вчерашните обиски органите на реда са открили оборудване, включващо защитни жилетки, арбалети, огнестрелни оръжия и боеприпаси, а също планове за създаване на "командване за защита на родината" и доказателства за набиране на хора.

"Имаме опасна смес от хора, които следват ирационални убеждения, някои разполагащи с доста пари, други притежаващи оръжия и план да извършат нападения и да разширят своите структури", заяви той.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: