Отидете към основна версия

2 849 62

Ким Чен Ун: При заплаха ядрените сили на Северна Корея ще преминат от отбранителен в „друг“ режим

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • ядрена сигурност

Това лидерът каза по време на тридневния си доклад на шестия пленум на Централния комитет на Корейската работническа партия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза, че ядрените сили на КНДР са готови да изпълнят "различна" мисия, която вече няма да бъде отбранителна, в случай на заплаха. Той също така отбеляза, че структурата на международните отношения преминава към "нова студена война", съобщи Централният телеграф в неделя агенция на КНДР (CTAC).

Според Корейската централна информационна агенция (KCNA) Ким Чен Ун е казал това в тридневния си доклад на шестия пленум на Централния комитет на Корейската работническа партия (WPK), който се проведе от 26 до 31 декември. „Докладът подчерта важността на укрепването на армията. Нашата ядрена армия смята възпирането на войната и защитата на мира и стабилността за основна мисия“се казва в изявлението на KCNA.

Севернокорейският лидер също нареди, като част от стратегията на страната за укрепване на ядрените сили на страната, да се разработи нова система за междуконтинентални балистични ракети за възможността за "спешен" ядрен ответен удар, за да се защити надеждно достойнството, суверенитета и оцеляването на КНДР.

„Ким Чен Ун подчерта принципите, които партията и правителството трябва да запазят във външните отношения, в името на сигурността и мира в региона, защитавайки правата, интересите и авторитета на държавата, в съответствие с тенденция на многополярност и ясен преход на структурата на международните отношения към системата „нова студена война“, се казва в изявлението на KCNA.

Ким Чен Ун също каза на отделно събитие, че снарядите от новите свръхголеми 600-милиметрови ракетни системи за многократно изстрелване могат да носят тактически ядрени оръжия и че цяла Южна Корея е в техния обсег. Севернокорейският лидер също така заяви необходимостта от увеличаване на броя на ядрените бойни глави, с които разполага КНДР.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: