Отидете към основна версия

1 229 4

Риши Сунак поиска радикални действия за реформиране на здравната система

  • риши сунак-
  • пермиер-
  • великобритания-
  • здравеопазване-
  • реформа

Това стана по време на спешни разговори с нейните ръководители.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак призоваза "смели и радикални" действия за реформирането на засегнатата от кризата държавна здравна система, предаде БНР. Това стана по време на спешни разговори с нейните ръководители.

След години на недостатъчно финансиране, британската здравна служба (NHS) се опитва да се справи с нарасналото търсене на спешна помощ по време на особено тежката зима тази година с висока заболеваемост от коронавирус и грип, отбелязва Франс прес.

Персоналът в болниците и шофьорите на линейки започнаха стачни действия, като медицинските сестри протестират за първи път от 100 години насам. Сестрите настояват за увеличение на заплатите, което да отразява инфлацията, надхвърляща 10%.

След като беше обвинен в бездействие, Сунак извика на "Даунинг стрийт" главния лекар на Англия Крис Уити и Аманда Причард - изпълнителен директор на националната здравна служба, който отговаря за тази част на страната.

Срещата се състоя предипланираните за понеделник разговори междуправителствени служители и синдикални лидери, целящи прекратяване на стачките на Острова.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: