Last news in Fakti

8 Януари, 2023 05:26 1 217 4

Риши Сунак поиска радикални действия за реформиране на здравната система

  • риши сунак-
  • пермиер-
  • великобритания-
  • здравеопазване-
  • реформа

Това стана по време на спешни разговори с нейните ръководители.

Риши Сунак поиска радикални действия за реформиране на здравната система - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак призоваза "смели и радикални" действия за реформирането на засегнатата от кризата държавна здравна система, предаде БНР. Това стана по време на спешни разговори с нейните ръководители.

След години на недостатъчно финансиране, британската здравна служба (NHS) се опитва да се справи с нарасналото търсене на спешна помощ по време на особено тежката зима тази година с висока заболеваемост от коронавирус и грип, отбелязва Франс прес.

Персоналът в болниците и шофьорите на линейки започнаха стачни действия, като медицинските сестри протестират за първи път от 100 години насам. Сестрите настояват за увеличение на заплатите, което да отразява инфлацията, надхвърляща 10%.

След като беше обвинен в бездействие, Сунак извика на "Даунинг стрийт" главния лекар на Англия Крис Уити и Аманда Причард - изпълнителен директор на националната здравна служба, който отговаря за тази част на страната.

Срещата се състоя предипланираните за понеделник разговори междуправителствени служители и синдикални лидери, целящи прекратяване на стачките на Острова.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руши бунак

    13 0 Отговор
    Такава здравна система ще им направя, че един болен няма да остане.
  • 2 цербер

    2 1 Отговор
    Срещата се състоя преди планираните за понеделник разговори между правителствени служители и синдикални лидери, целящи прекратяване на стачките на Острова.
  • 3 Настопроценти

    4 0 Отговор
    В Бългерията никой не взима мерки за подобряване на здравната й система. Нито Риши,нито Гриши,нито Петиши.
  • 4 хммм

    1 0 Отговор
    Сигането ще ги срине тотално, като нашият Костадин.
Новини по държави: