Отидете към основна версия

864 10

Байдън вижда "огромна възможност" за тласък на икономическата интеграция на САЩ и Аржентина

  • джо байдън-
  • сащ-
  • аржентина-
  • алберто фернандес-
  • среща-
  • президенти

Президентът на САЩ се срещна с колегата си от латиноамериканската страна Алберто Фернандес

Президентът на САЩ Джо Байдън и аржентинският му колега Алберто Фернандес изразиха желание за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете страни, предаде Франс прес.

"Нищо не е невъзможно, ако работим заедно", каза Байдън на среща с Фернандес в Белия дом. Президентът на САЩ отбеляза, че вижда "огромна възможност" за даване на тласък на "икономическата интеграция" с Аржентина. След 200 години дипломатически отношения двете страни са на път да влязат в "следващата ера" от своето партньорство, добави той.

С много дрезгав глас, Байдън припомни, че е трябвало да приеме Фернандес още през лятото на миналата година, но визитата бе отменена, след като стопанинът на Белия дом се зарази с новия коронавирус.

Аржентинският президент благодари на американския си колега за подкрепата пред международните икономически организации.

Международният валутен фонд, в който Съединените щати са най-големият акционер, съобщи по-рано този месец, че е постигнал споразумение с Аржентина за отпускане на помощ в размер на 5,3 милиарда долара, припомня АФП.

Фернандес изтъкна желанието на Буенос Айрес за сътрудничество с Вашингтон в областта на климатичните промени. Аржентина преживява "най-тежката суша" в своята история, подчерта той.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.

Свързани новини