Отидете към основна версия

1 269 27

Няма оцелели след катастрофата на хеликоптерите в Кентъки

  • сащ-
  • катастрофа-
  • хеликоптер-
  • кентъки-
  • black hawk

Петима войници са били на единия хеликоптер, а четирима на другия. Всички те са били членове на 101-ва въздушнодесантна дивизия, която е базирана във Форт Кембъл в Кентъки

Снимка: Shutterstock

Загинали са всичките девет войници на борда на двата военни хеликоптера се сблъскаха по време на тренировъчна мисия в американския щат Кентъки. Това съобщи по време на пресконференция бригаден генерал Джон Лубас, цитиран от АФП.

Всички те са били членове на 101-ва въздушнодесантна дивизия, която е базирана във Форт Кембъл в Кентъки, каза Лубас. Петима войници са били на единия хеликоптер, а четирима на другия.

Военните все още уведомят всички семейства на загиналите.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза в изявление, че е "натъжен от тази трагична загуба", докато прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза пред журналисти, че "заставаме зад всички, които скърбят след този ужасен, наистина ужасен инцидент."

Припомняме, че по-рано беше съобщено за инцидента, но статусът на членовете на екипажите бе неизвестен.

Губернаторът на Кентъки Анди Бешир обаче предупреди, че се очакват смъртни случаи.

Двата щурмови хеликоптера HH60 Black Hawk се разбиха един в друг по време на рутинна тренировъчна мисия в окръг Триг, обширна военна база по границата между Кентъки и Тенеси.

Причините за катастрофата се разследват.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини