Отидете към основна версия

2 711 85

Важна среща на Зеленски

  • володимир зеленски-
  • мая санду-
  • среща

Разговаря с молдовския си колега

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Молдова Мая Санду обсъди с Владимир Зеленски сътрудничеството в областта на енергийната сигурност, както и модернизацията на инфраструктурата. „В Киев, на среща с Володимир Зеленски, изразих солидарност с украинския народ. Обсъдихме редица теми от двустранния дневен ред, включително нашето сътрудничество по проекти за модернизиране и разширяване на инфраструктурата, укрепване на енергийната сигурност “, написа Санду в своя профил в социалната мрежа Facebook след посещението си в Украйна.

По думите ѝ държавните глави са се договорили също така да координират усилията в процеса на достигане до началото на преговорите за присъединяване към ЕС.

Преди година - на 3 март, президентът на Молдова Мая Санду подписа заявление за присъединяване на републиката към Европейския съюз, отбелязвайки, че процесът на европейска интеграция трябва да се ускори. Държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз на срещата на върха в Брюксел на 23 юни одобриха предоставянето на Украйна и Молдова на статут на кандидати за присъединяване към съюза. Европейската комисия постави девет условия, които Молдова трябва да изпълни, за да се присъедини към ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: