Отидете към основна версия

3 848 37

Северна Корея с ядрена заплаха към САЩ и Южна Корея

  • северна корея-
  • сащ-
  • южна корея-
  • ядрено оръжие-
  • учения

Страната смята военните учения на Вашингтон и Сеул за провокация

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Северна Корея смята военните учения на САЩ и Южна Корея за провокации и предупреждава Вашингтон и Сеул, че си имат работа с ядрена държава. „САЩ и техните сателити трябва да помнят, че държавата, с която си имат работа, има реални възможности за ядрен удар, а нашият народ и армия не знаят празни думи“, се казва в коментар на държавната Централна телеграфна агенция на Корея.

В него се отбелязва, че е „ясно как ще бъдат използвани ядрените оръжия на Пхенян, ако „силите за възпиране на войната не действат“ срещу САЩ и техните съюзници.

КНДР осъди както съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея, които се проведоха през март, така и планираните учения на тези страни с участието на Япония.

Очаква се в близко бъдеще САЩ, Япония и Южна Корея да проведат съвместни учения в Японско море с участието на американския атомен самолетоносач Nimitz. Според източници от агенция Yonhap те ще се проведат следващата седмица. Маневрите се реализират на фона на засилените изстрелвания на севернокорейски ракети.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: