Отидете към основна версия

950 10

САЩ, Южна Корея и Япония започват учения за борба с подводници

  • ученя-
  • подводници-
  • сащ-
  • япония-
  • южна корея

Ученията ще продължат два дни

Снимка: Фейсбук

Военноморските сили на Южна Корея, САЩ и Япония ще проведат от днес двудневни учения за борба с подводници за по-добро противодействие на заплахите от страна на Северна Корея поради нейните ядрени и ракетни способности, съобщи Ройтерс, цитрана от БТА.

Министерството на отбраната на Южна Корея заяви, че ученията ще се проведат в международни води край южния корейски остров Джеджу, с участието на американския самолетоносач "Нимиц", който пристигна в град Пусан миналата седмица.

Тристранните учения се провеждат, след като миналата седмица Северна Корея представи нови, по-малки ядрени бойни глави, обеща да произвежда повече ядрени материали за оръжия, за да разшири арсенала си, и се похвали с това, което нарече дрон, способен за ядрена подводна атака.

Тази седмица в ученията ще се използва мобилна учебна мишена за борба с подводници за обучение по противоминна война, за да се подобрят способностите, необходими за откриване, проследяване и унищожаване на севернокорейските подводни заплахи, съобщи министерството.

За последен път трите държави проведоха съвместни учения за борба с подводници през септември - за първи път от пет години - на фона на напрежението във връзка с безпрецедентния брой изпитания на ракети от Северна Корея.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.

Свързани новини