Отидете към основна версия

1 228 20

Израел удари оръжейни цехове на радикалната палестинска организация Хамас

  • израел-
  • хамас-
  • удари-
  • ракети-
  • нетаняху

Ще ударим враговете си и те ще платят цената за всяка агресия, заяви премиерът Бенямин Нетаняху

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Самолети на ВВС на Израел нанесоха тази нощ удари по оръжейни цехове на радикалната палестинска организация Хамас и по два тунела в палестинския анклав, съобщи армейската пресслужба, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Сирени се включиха в израелски райони в близост до Газа, съобщи израелската армия след полунощ.

В ранните часове на днешния ден палестинските радикални групировки изстреляха от територията на Газа няколко ракети срещу израелски селища, съобщи телевизионният канал „Ал Джазира“.

Съобщава се също, че палестински отряди отговарят на израелските атаки с изстрели от зенитно-ракетни установки.

Армейската пресслужба на Израел съобщи, че въздушните удари са в отговор на нарушенията на режима за сигурност от страна на Хамас през последните дни.

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху обеща снощи военен отговор, часове след изстрелването на повече от 30 ракети от Ливан, за което еврейската държава обвини палестински екстремисти, предадоха световните агенции.

Ще ударим враговете си и те ще платят цената за всяка агресия, заяви Нетаняху при откриването на заседание на военно-политическия кабинет с участието на ключови министри. Видеозапис с изявлението на премиера беше разпространен от пресслужбата на правителството.

При ракетния удар откъм Ливан един човек беше ранен и бяха нанесени материални щети. Това стана ден след нахлуването на израелската полиция в джамията Ал Акса в Йерусалим – третото най-свещено място за мюсюлманите.

Органите на реда искаха да прогонят палестинци, които се бяха барикадирали вътре с камъни и фойерверки, които да използват срещу полицията.

Нямаме никакво намерение да променяме статуквото на Храмовия хълм, заяви Нетаняху, използвайки еврейското наименование за комплекса от джамии, разположени в Източен Йерусалим, окупиран и анексиран от Израел.

Този комплекс е изграден върху руините на Втория еврейски храм, разрушен от римляните през 70 г. Сл. Хр.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.

Свързани новини