Отидете към основна версия

1 304 6

Стотици поклонници на остров Атон преди Великден

  • атон-
  • гърция-
  • поклоници-
  • великден

След три години на забрани и ограничения поради пандемията само в събота на Лазаровден 900 поклонници посетиха Света гора с фериботи и таксита лодки, като вече няма възможност за отсядане, тъй като отшелническите жилища и местата за богослужение са запълнени

Снимка: Оля Ал-Ахмед

Манастирите, скитовете и килиите на Света гора няма да приемат повече посетители до Разпети петък заради големия наплив от хора, съобщи телевизия „Скай“.

След три години на забрани и ограничения поради пандемията само в събота на Лазаровден 900 поклонници посетиха Света гора с фериботи и таксита лодки, като вече няма възможност за отсядане, тъй като отшелническите жилища и местата за богослужение са запълнени.

Тази година повечето посетители са гърци. Сред чужденците се открояват румънците, пристигащи с организирани групи, съобщават източници от Атонската държава. Също така се очаква да пристигнат малко руски поклонници, предимно такива с европейски паспорти.

Очаква се на Великден да намалее броят на посетителите, като останат само тези, които искат да посрещнат Възкресението в празнична атмосфера, пише телевизията.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: