Отидете към основна версия

1 329 29

Лукашенко: Готови сме да се противопоставим на бунт, подкрепен от Полша, в Беларус

  • лукашенко-
  • беларус-
  • полша-
  • бунт

Заяви президентът на Беларус

Източник: БГНЕС

Президентът на Беларус, Александър Лукашенко, заяви днес, че страната му е готова да се противопостави на евентуален бунт, който според него Полша планира да подкрепи, съобщи ТАСС.

"Ние следим тези момчета, за които говори този болен генерал. Казаха, че имат знамена, че създават полкове или батальони. Това са думи. В действителност знаем къде са те. И знаем всички по имена. Ние сме готови. Нека дойдат", заяви беларуският лидер в отговор на въпрос на руския журналист, Павел Зарубин.

Лукашенко подчерта, че, за съжаление, неговите предупреждения не биват взети предвид. "Вие вероятно знаете, че преди няколко месеца казах, че се подготвят за въстание, за революция... Но ние отдавна знаем, че те се подготвят за нещо", добави беларуският президент.

В интервю за телевизионния канал "Полсат" вчера, бившият командир на полските Сухопътни войски, генерал Валдемар Скшипчак, призова властите да се подготвят за евентуално въстание в Беларус и да го подкрепят. Според него беларусите, които са част от украинските въоръжени сили, може да започнат операция срещу беларуските власти, отбелязва ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: