Отидете към основна версия

1 274 7

От МААЕ обявиха,че са взети доста мерки за сигурността на Запорожката АЕЦ

  • мерки за сигурност-
  • запорожка аец-
  • маае

По време на посещението си в централата, която се намира в близост до фронтовата линия, Рафаел Гроси е казал, че инспекторите на МААЕ ще останат в централата

Снимка: EPA/БГНЕС

Шефът на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) днес заяви, че са предприети "редица мерки" за стабилизиране на ситуацията в контролираната от руските войски атомна централа в Запорожие, Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на РИА новости.

По време на посещението си в централата, която се намира в близост до фронтовата линия, Рафаел Гроси е цитиран и от агенция ТАСС да казва, че инспекторите на МААЕ ще останат в централата, предават от БТА.

"Имаме политическо споразумение, което беше формулирано в Съвета за сигурност (на ООН). Постигането на писмено споразумение би било нереалистично на този етап, защото, както знаем, не се водят мирни преговори или преговори за прекратяване на огъня между воюващите страни."

Посещението му следва катастрофалния инцидент миналата седмица с намиращия се наблизо огромен язовир "Каховка", който застраши резервоарите, от които реакторите получават вода за охлаждане. РИА цитира думите на Гроси, че ситуацията в Запорожие е "сериозна", но че нивото на охлаждащата вода остава достатъчно.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: