15 Юни, 2023 23:10 1 273 7

От МААЕ обявиха,че са взети доста мерки за сигурността на Запорожката АЕЦ

  • мерки за сигурност-
  • запорожка аец-
  • маае

По време на посещението си в централата, която се намира в близост до фронтовата линия, Рафаел Гроси е казал, че инспекторите на МААЕ ще останат в централата

От МААЕ обявиха,че са взети доста мерки за сигурността на Запорожката АЕЦ - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Шефът на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) днес заяви, че са предприети "редица мерки" за стабилизиране на ситуацията в контролираната от руските войски атомна централа в Запорожие, Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на РИА новости.

По време на посещението си в централата, която се намира в близост до фронтовата линия, Рафаел Гроси е цитиран и от агенция ТАСС да казва, че инспекторите на МААЕ ще останат в централата, предават от БТА.

"Имаме политическо споразумение, което беше формулирано в Съвета за сигурност (на ООН). Постигането на писмено споразумение би било нереалистично на този етап, защото, както знаем, не се водят мирни преговори или преговори за прекратяване на огъня между воюващите страни."

Посещението му следва катастрофалния инцидент миналата седмица с намиращия се наблизо огромен язовир "Каховка", който застраши резервоарите, от които реакторите получават вода за охлаждане. РИА цитира думите на Гроси, че ситуацията в Запорожие е "сериозна", но че нивото на охлаждащата вода остава достатъчно.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има видео в което показват

    24 0 Отговор
    на инспектора от мае фрагменти от снаряди на американска гаубица М777 от която са обстрелвали запорожката аец.........американците !!!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 неинформиран

    12 0 Отговор
    Ей,дойчовци,защо няма актуални новини?За това ли ви плащат американците,да си спите сладко в креватчетата?Хайде,вземете си забележка и да не се повтаря!
  • 5 веселяк

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Има видео в което показват":

    Много съжалявам ама това е пошла рашистка инсинуация! Отломките от снаряда от М777 е взета от друг участък на сражения. Иначе всеки знае, че рашките са вкарали в АЕЦ-а войски и техника и после бомбардират централата...или пък беше обратното! Абе няма значение, слава Усраина!

    Коментиран от #7

  • 6 Сащ са зло

    8 0 Отговор
    МААЕ е частно НПО на Сащ. Нито веднъж не назоваха виновните за постоянния обстрел на АЕЦ Запорожие. Укрите са същите терористи като господарите им Сащ. Не се спират пред нищо - взривиха язовира и са готови да застраш цяла Европа. Сащ това не ги интересува...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: