Отидете към основна версия

3 715 39

Прогнозите за Titan стават все по-мрачни

  • титан-
  • прогноза-
  • подводница-
  • шансове

Шансовете за оцеляване на екипажа на подводницата в момента са изключително малки

Източник: БГНЕС

Бившият офицер от ВМС, пенсионираният контраадмирал Крис Пари, изрази сериозна загриженост относно ситуацията на екипажа на подводницата Titan и заяви, че шансовете им за оцеляване в момента са изключително малки, цитиран от Sky News.

Пари посочи, че петимата мъже са близо до изчерпване на кислорода и дори ако подводницата бъде открита веднага, издигането ѝ на повърхността, за да бъдат спасени, ще отнеме време, цитира "Фокус".

"Страхувам се, че ситуацията е много мрачна", каза той.

Относно спасителните операции, Пари посочи, че на мястото на инцидента има "голяма концентрация на оперативни кораби".

Той съобщи, че корабът Horizon Arctic е пристигнал и носи "високотехнологично" американско средство с дистанционно управление, наречено Curve 21.

По същество, това е "кран", обясни Пари, който може да достигне до 20 000 фута (6096 метра) със спускащ се кабел.

"Мисля, че идеята е, ако Titan бъде открита, дистанционно управляваното превозно средство ще бъде изпратено, за да се увери, че всичко е в ред... след това ще бъде прикрепен кабелът, и Curve 21 ще ги изкара", поясни той.

Въпреки това, Пари изрази съмнения относно успешния изход на операцията, като каза: "Страхувам се да кажа, че дори и ако открием Titan в момента, времето, което ще отнеме да пристигнем на мястото, за да ги спасим и изведем... е изключително малко в сравнение с вероятността за оцеляване."

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини