Отидете към основна версия

1 815 11

Димът от канадските пожари достигна Европа

  • канада-
  • пожари-
  • дим-
  • европа-
  • горски

В Канада продължават да бушуват над 460 горски пожара

Източник: БГНЕС

В Канада продължават да бушуват над 460 горски пожара, като почти половината от тях са извън контрол. Димът от тези пожари отново предизвиква замърсяване на въздуха и в САЩ, като се разнася и към Европа.

Димът от канадските пожари се носи над Атлантическия океан и достига северозападното крайбрежие на Испания. През почивните дни няколко от 80-те активни горски пожари в провинция Квебек са се разрастнали поради сухото време и високите температури, а димът от тях се е разпространил и в посока Европа.

В САЩ пожарите в близост до Монреал и Отава отново влошиха качеството на въздуха за повече от 11 милиона души. Въздухът в районите на щатите Дакота, Минесота, Уисконсин, Мичиган, Айова и Илинойс е замърсен. Вчера вечерта въздухът в Чикаго беше задимен и замърсен.

Според Националната метеорологична служба в Бърлингтън, щата Върмонт, димът е намалил видимостта до около 3 километра, а намалена видимост е била забелязана и в северен Ню Йорк. Очаква се димът да не се задържи дълго и да не причини червеното небе и най-лошото качество на въздуха, което Ню Йорк и североизтокът на САЩ преживяха в началото на този месец, предаде БНР.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: